El Conte de Nadal de Charles Dickens torna a sonar per les festes

Les Corals Musicorum amb El cor de la nit (formació infantil) i SOM·night (formació de joves) van cantar el concert «Conte de Nadal» de Charles Dickens, els diumenges 16 i 23 de desembre, al Centre Cultural La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat i a l’església de Sant Feliu del Racó. Un conte musical per a cor i piano amb música de Paul Williams, Alan Menken, John Debney i Danny Elfmant que per a la narració del conte es va comptar amb la participació de Gerard Portolès, amb adaptació al català de David Pintó, Xavier Torras i Montse Gatell, els arranjaments de Xavier Torras i la interpretació musical al piano de Sergi Rodríguez. Tot plegat sota la direcció de Sònia Gatell.

El «Conte de Nadal» de Charles Dickens explica la història del senyor Scrooge, un vell garrepa i malhumorat que viu reclòs en un món solitari d’odi i menyspreu fins el moment que, una nit abans del dia de Nadal, és visitat per tres esperits – el del passat, el del present i el del futur – que aconsegueixen canviar la seva percepció del món fent-li veure què va perdre en el passat, com s’allunya de la felicitat i el bé en el present i quin futur de solitud i rancúnia li espera en el futur. La vida d’Ebeneezer Scrooge canvia radicalment a partir d’aquell moment i l’esperit del Nadal aconsegueix imposar-se arreu.

«Conte de Nadal de Charles Dickens», enregistrat el novembre de 2013, representa el segon volum de la col·lecció «Quatre de cors».